Na majd akkor, ha már töri meg önbizalom, majd én megmutatom...

Jeanne d'Arc, múlt héten volt hatszáz éves. Na ő aztán hitt önmagában. Hitt benne, hogy őtet a zisten arra választá ki, hogy az angolok kiűzessenek Francföldről, és VII. Károly király legyen. Ő aztán hitt. És még sikeres is volt, yesss! Csak azt felejté el, hogy a sikereket a katonáknak köszönheti... Aztán már az általa trónra segített királynak is kínos lett a csaj, ő meg csak folytatta volna, és akkor már nolám, nem voltak sikerek, pedig ő még hitt és bízott magában, meg isteni kiválasztottságában. Aztán a burgundiak elfogák és az angoloknak veték, azok meg máglyán elégeték, mert ők meg abban hittek, hogy ez egy tuti módszer politikai ellenfeleink likvidálásában.

Ja, amúgy úgy kezdődött, hogy ez a vallási fanatikus leányzó hangokat halla, Szent Margit és Szent Mihályokét, hogy ő ki lett választva. Na ma, ha valaki ezzel állna elő, hát rögtön mindenki tudná, hova való. Ha mégsem, segítek: Charenton, Döbling, Lipótmező.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása