Hadd térjek vissza kedvenc vesszőparipámhoz.

Sokszor említettem, itt bármennyire is úúúúúú meg áááááááá egy katedrális, védett műemlék, miegyéb, az állam pézet, na azt nem ád rá.

Ezért van adakozás, belépő vagy ajándék és kegytárgy bolt vagy egyéb. Peterborough-ban pl. 2 fontot kell fizetni, ha bent fényképezni akarunk. Fair enough.

Létezik ez nálunk is, csak.

Még a kétezres évek első felében családi körutat tettünk a Sopron-Kőszeg-Szombathely háromszögben (külön élmény volt, hogy augusztus havában böjti szelek fúttak, majd megfagytunk családilag.) Nah, elvetődtünk Jákra is, ahol szavamra, a templom Mammonnak volt szentelve. Ui. bent a román stílnek köszönhetően töksötét volt, ellenben négyszáz rénes magyar forintokért két percre felkapcsolódott a villany. Ez nem lenne baj, ha közben nem tartanák a markukat minálunk folyton az állam orra alá is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása