a jereváni rádió jelenti

2013.03.30. 18:04

Igaz, hogy Csajkovszkij homoszexuális volt?

Igen, de nem ezért szeretjük.

Szeretem a viktoriánus korszakot (az angolt), mert szemforgatóan képmutató.

Lássuk hát.

Volt egy depressziós fiatalember, aki azzal lepte meg ismerőseit a 19. században, hogy huszonéves korában nősülési szándékot jelentett be, peppet kínossá téve a dolgot azzal, hogy a kiszemelt ara ekkor mindössze 12 éves volt. (Nem kell úgy oda lenni, Dodgson tiszteletes sem atyailag szerette Alice-t, igen, mondjuk ki: Pedó Fülöp, de nem ő a történet hőse.)
Szóval a család meggyőzte a fiatalembert, hogy hát várna már, amíg a leány 18 lesz. Jó. Hogy hogy nem, a lány közben 16 évesen felfedezte, hogy ő meg a nőket szereti. Sebaj, megvolt az esküvő. Lett egy rakás gyerekük, szám szerint hat és éltek szép viktoriánusan, ami azt jelenti, hogy mindent lehet, csak nem beszélünk róla. Eh.

A pasi később egészen Canterbury-i érsekségig vitte, aztán ebbéli minőségében meg is halt. Az özvegynek se kellett több, összeköltözött az eggyel korábbi érsek lányával. Meglehetősen nyíltan. De nem beszéltek róla, így ez is jól volt. A gyermekek pedig felnőttek és uáó, a fiúk mind a fiúkat, a lányok mind a lányokat szerették*, hehehe. De nem beszéltek róla, hát jól volt így. (Ha beszéltek volna róla, akkor egy ideig ezért halál- aztán a huszadik század második feléig sima börtön járt volna. Mert pfujj, deviáns, de csak ha nyíltan beszélnek róla! Vö: Oscar Wilde és sanyarú sorsa.)

Meg aztán. Pl. nem illik házasságban félre dugni, nyíltan és beszélni róla. Amúgy oké. Így történhetett, hogy a felső tízezerben mindenki mindenkinek lyuksógora volt. (és itt minden lukra gondolunk, mert ez már csak így van.) Erre speciel Churchill végtelenül promiszkuis anyjának élettörténetén keresztül jöttem rá.

De ha nyíltan félre dugtál, elváltál, vagy buzultál, halott vagy! Társadalmilag, ugye.

*Hasonló, bár nem ennyire kiemelkedő teljesítményt produkált a Mann család, is. Thomas, az író, ugye, aki jujj, tényleg tök jól írt, szeressük, szóval ő maga is szeretett (volna) mindkét térfélen játszani, de aztán jobb híján megnősült. Lett ha,t azaz hat darab gyerekük, ebből csak három játszott a saját ligájában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása