Egy hete rejtélyes módon dögerős indiai kajára áhítozom és azt is eszem. Remélem, ez a bevezetője annak a metamorfózisnak, aminek a vége, hogy istennővé válok, nem is akárkivé, (ahogy azt Pa már korábban kedvesen megjegyezte) egyenesen Kálí leszek. Legnagyobb tehetségem is ebbe az irányba mutat, bármihez nyúlok tönkre megy. Továbbá tudni kell, idegrohamot kapok a füstölők füstjétől, ez szintén profilba vág: a szentélyemben a szobrom előtt áldozati füstölőkkel babráló híveimet egyszercsak agyonbasznám egy villámmal.

 És akkor most megtanulunk számolni tízig, szanszkritul, mert este van és nincs más dolgunk: 

  1. éka-
  2. dva-
  3. tri-
  4. catúr-
  5. páñcan-
  6. ṣáṣ-
  7. saptán-
  8. aṣṭá-
  9. návan-
  10. dáśan-

(Ha valakinek véletlen feltűnne, hogy erős hasonlóságot mutatnak más, Indiától távol eső nyelvek számneveivel, na az nem a véletlen műve.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurora Tussand 2010.05.20. 13:59:26

Akkor ez mindnek az alapja? Hogyan is? Fejtsd ki kérlek. Az itt élők mentek oda, vagy az ott élők jöttek ide, vagy félúton találkoztak. Puskás Ildi (Isten nyugosztalja szegényt) erről nem mesélt, csak arról, hogy piros ruhákban rohangált a bikák elől.

libaleontin 2010.05.21. 14:51:46

Az itt élők mentek oda, vitték a nyelvüket, ami vallást meg ott találtak, azt összekotyvasztották a sajátjukkal. Eccer majd bővebben is kifejtem.
süti beállítások módosítása