Egyszer véletlen rájöttem, miért CH Svájc autójele, zseniális vagyok... azé' mert az ország igazi neve, amit senki nem tudhat, mint a Jehováét, az Confederatio Helvetica.

Nah.

5 napja rájöttem, miért K9 a kutyás rendőri egység a lüke amerikaiaknál. (Mindig izgatott, mi lehet pl. akkor a K7 vagy K8, ló?)

K9, ha magyarul mondjuk, ká kilenc, hát semmi értelme. De! Ha amerikaiul monggyuk, akkor kb "kay nine" ami pontosan úgy hangzik, mint a "canine" szó, szintén amerikaiul, bár mivel latin eredetű, ölég nehéz leírni a lükéknek, ugye spelling c-a-n-i-n-e, áááh, fuck this shit, írjuk úgy inkább, hogy: K9.

(Jajj, el ne felejtsem, ha vki nem tunná, a "canine" az a latin "canis" szóból van képezve, mely eccerűen kutyát jelent.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurora Tussand 2011.12.02. 15:58:07

Full HD. Nem csak az okostelefonja okos. :-P
Bezzeg a kéregöntésű vasúti kereket nem ismerte fel...

libaleontin 2011.12.02. 16:02:05

@Aurora Tussand: te vagy az iparbáró a családban, hehehe, soha nem volt kétség, hogy te sokkal gyakorlatibb vagy, mint én. Amúgy meg: köztudott, hogy naponta borulok le önnön nagyságom előtt. És valld be: te sem tudtad a K9-et ;)
süti beállítások módosítása