univerzális állandó

2013.04.16. 18:08

Megkérem Károlyot, hogy tegyen meg nekem, amíg melózom A és B dolgot, azaz: A, vegye ki a lerohadt mosógépből az ázott cuccát és teríccse ki, hogy ne rohadjon totál szét és B, tunkolja ki a vizet a dobból. C dolgot, azaz: mosogatás, nem kell elvégezni.

Erre:

A, megtéve, bár homokszem került a gépezetbe, így a kiterítéskor a cucc hozzáér egy már korábbi szárazhoz, ami így totál beszívja a az összes nedvességet. (De legább nem az ótvar padlószőnyegbe csöpög.)

B, el lett felejtve.

C, meg lett téve.

Hazaértem. Szembesültem. Égnek fordult a tekintetem és elmerengtem, miért, uram? A szingliségnek is vannak előnyei. De aztán meg, hogy mindent a helyi értékén kell kezelni. Legközelebb inkább bizonyos dolgokat magam végzem el, ahogy én szeretném látni, és hát ricsajozni és fölösleges, mert a mosogatást is értékelni kell.

A folyamat immár visszafordíthatatlan, és közben nagy megértést érzek Anyám iránt, amit gyerekként és nagyszájú egyedülállóként amúgy képtelenség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarthVader 2013.04.18. 16:45:43

Jut eszembe: nálam nagyobb megértést senki nem érez Anyád iránt :)

DarthVader 2013.04.18. 16:45:56

Na most akkor a deres fejűek tapasztalatával a hátam megett, a másik oldalról, elmondok neked nehány tanácsot, hogyan kerüld el a homlok korai ráncosodását.

1, férfira kettőnél több feladatot ne bizz egyszerre. (Vagy készits listát leirva)
2, férfira csak olyan feladatot bizz, amit
2/a nem baj, ha elfelejt
2/b te magad nem tudod megtenni (fizikai erő/készség)
3, ha múlhatatlanul szükséges a feladat, akkor emlékeztető sms/hivás szmájlival/negéddel (!!).
4, ha a férfi elvégez egy feladatot, amellyel nem biztad meg, akkor is dicsérd, ha nem 100%-os a teljesités
(ha a rábizott feladatot nem 100%-osan teljesiti, akkor indokolt a - nem szemrehányás - magyarázat. És a legközelebbi hasonló feladatnál finom (!) figyelmeztetés a korábbi hibára.)

Ha a férfi 100%-osan elvégzi a rábizott feladatot, akkor kockacukrot neki. Inspirálólag hat a következő feladatok elvégzéséhez.

A férfi személyiségfejlődése megreked a nagyjából 13 éves kor táján. Folyamatosan igényli a nevelést, de, a költővel szólván:

"jó szóval oktasd, játszani is engedd".
süti beállítások módosítása